kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Napój marchewkowo-jabłkowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jeśli sok jest słodki nie musimy dodawać cukru.

Napój marchewkowo-jabłkowy.

Składniki:

Napój marchewkowo-jabłkowy.

 

  • 5 marchewek
  • 3 słodkie jabłka
  • 1stołowa łyżki cukru pudru
  • 1 stołowa łyżka miodu

 

 

Sposób przygotowania:

Napój marchewkowo-jabłkowy.
Marchewki dokładnie obskrobać i umyć. Jabłka umyte obrać ze skóry.Z jabłek usunąć gniazda nasienne. Z tak przygotowanej marchewki i jabłek wycisnąć sok przez sokowirówkę. Do wyciśniętego soku dodajemy 1 stołową łyżkę miodu i 1 stołowa łyżkę cukru pudru. Starannie wymieszać składniki. Sok przelać do ozdobnej szklanki. Dodajemy słomkę. Schładzamy w lodówce.