Ann

Ann

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Napoleonka bez pieczenia

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Napoleonka - Idealny, szybki deser dla wszystkich lubiących ciasta z kremami. Polecam! Moja rodzinka się tym zajada.

Napoleonka bez pieczenia

Składniki:

Napoleonka bez pieczenia

 

  • 5 szklanek mleka
  • torebka budyniu śmietankowego
  • 4 żółtka
  • szklanka cukru
  • szklanka mąki
  • kostka masła lub margaryna
  • cukier lub aromat waniliowy
  • 2 paczki dużych niezbyt słonych krakersów

Sposób przygotowania:

Napoleonka bez pieczenia
Napoleonka: 4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem, mąką, żółtkami i wlać do gotującego się mleka. Mieszając, gotować aż masa zgęstnieje. Połowę krakersów położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć gorącym kremem i resztą krakersów. Posypać cukrem pudrem. Odstawić do ostygnięcia. Napoleonka gotowa!

Tagi:

napoleonka