sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Napoleonka na krakersach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie ciasto bez pieczenia. Jest łatwe w porcjowaniu. Słony smak krakersów przełamałam słodkim budyniem.

Napoleonka na krakersach

Składniki:

Napoleonka na krakersach

 

Sposób przygotowania:

Napoleonka na krakersach
Blachę o wymiarach 25x40 cm wykładamy połową krakersów. Dwie szklanki mleka gotujemy z cukrem. Pozostałą część mieszamy dokładnie z jajkami, obiema mąkami i ekstraktem waniliowym. Wlewamy ją do gotującego się mleka. Ciągle mieszamy aby gęstniejący budyń nie przypalił się. Gorący wylewamy na krakersy. Wykładamy pozostałe i odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy masa będzie już zimna chowamy ciasto do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka