ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Napoleonka wg ADAIDA

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne ciasto z krem budyniowym.

Napoleonka wg ADAIDA

Składniki:

Napoleonka wg ADAIDA

 

  • op. ciasta francuskiego
  • 1,5 szkl. mleka
  • kostka masła
  • budyń
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 2 - 3 łyżeczki soku z cytryny
  • łyżeczka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Napoleonka wg ADAIDA
Ciasto francuskie rozmrozić. Pokroić na 2 placki.Piec ok 25 min. w temp 225 st.Z proszku budyniowego i mleka ugotować budyń. Ostudzić.Budyń zmiksować z masłem,cukrem pudrem i sokiem cytrynowym.Placki przełożyć zimnym kremem. Posypać cukrem pudrem.

Tagi:

ciasto