Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Napoleonki mięsne

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobre na obiad jak i kolację!

Napoleonki mięsne

Składniki:

Napoleonki mięsne

 

  • 1\2kg.filetów z kurczaka,
  • 1/2kg.mięsa mielonego,
  • 1\2kg.pieczarek,
  • 1op.śmietany kremówki,
  • 1op.sosu bolognese,
  • 1cebula,
  • ser żółty,
  • oliwa,
  • sól i pieprz,vegeta

Sposób przygotowania:

Napoleonki mięsne
Filety lekko rozbijamy i posypujemy vegetą.Na oliwie podsmażamy pokrojone pieczarki i cebulę.Osobno przesmażamy mięso mielone,przyprawiamy solą i pieprzem.Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą,układamy warstwami:filety,podsmażone mięso oraz pieczarki z cebulą.Kremówkę ubijamy,wsypujemy sos i nadal ubijamy,wykładamy na wierzch zapiekanki,wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180"C i zapiekamy 30min.Pod koniec pieczenia posypujemy startym żółtym serem.