paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Nerki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zapiekanka z nerek pokrojonych w paseczki z pieczarkami i papryczką pepperoni.Polanych śmietaną i posypanych koperkiem.

Nerki z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nerki z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Nerki z pieczarkami
Wymoczone nerki pokroić w paseczki. Oprószyć solą i mąką. Usmażyć. Pieczarki oczyścić i opłukać, pokroić w plasterki a papryczkę drobno posiekać. Usmażyć pieczarki wraz z papryczką, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na dno naczynia do zapiekania wyłożyć część usmażonych pasków z nerek, posypać koperkiem. Na to wykładamy pieczarki i papryczkę, ponownie resztę paseczków z nerek. Śmietanę wymieszać do smaku z solą i pieprzem polać całość. Piec około 25 minut w temp. 180 stopni. Podawać na ciepło.
Nerki z pieczarkami
Pieczarki oczyścić i opłukać, pokroić w plasterki a papryczkę drobno posiekać. Usmażyć pieczarki wraz z papryczką, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nerki z pieczarkami
Na dno naczynia do zapiekania wyłożyć część usmażonych pasków z nerek, posypać koperkiem.
Nerki z pieczarkami
Na to wykładamy pieczarki i papryczkę, ponownie resztę paseczków z nerek.
Nerki z pieczarkami
Śmietanę wymieszać do smaku z solą i pieprzem polać całość.