paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Niezwykły schabowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepyszny schabowy z tymiankiem podany ze smażoną papryką cebulą i świeżą bazylią

Niezwykły schabowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Niezwykły schabowy

 

  • 4 sztuki schabowe,
  • 1 sztuka papryka czerwona,
  • tymianek Prymat,
  • sól czosnkowa,
  • 1 łyżeczka cukier,
  • pieprz czarny mielony Prymat,
  • sól do smaku,
  • 15 ml ocet balsamiczny,
  • 40 ml wino czerwone półsłodkie,
  • cebula czerwona,
  • oliwa z oliwek,
  • bazylia (świeża),

 

Sposób przygotowania:

Niezwykły schabowy
Listki bazylii posiekać .Paprykę opłukać i pokroić w paseczki o długości ok 3 cm omijając nasiona. Cebule czerwoną obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać ok 5 łyżek oliwy włożyć paprykę oraz cebulkę i chwilę podsmażyć doprawić solą i pieprzem, smażyć aby papryka zmiękła. Do papryki dodać ocet balsamiczny, cukier oraz czerwone wino i listki bazylii smażyć ok. 1-2 minut. Schabowe lekko rozbić oprószyć je z obu stron tymiankiem i solą czosnkową usmażyć bez panierki na oliwie z oliwek. Gdy schabowe będą usmażone na talerzu kładziemy jeden schabowy na niego wykładamy farsz z papryki i przykrywamy drugim schabowym. Najlepiej smakuje z ryżem naturalnym.
Niezwykły schabowy
Listki bazylii posiekać .Paprykę opłukać i pokroić w paseczki o długości ok 3 cm omijając nasiona. Cebule czerwoną obrać i pokroić w piórka.
Niezwykły schabowy
Na patelni rozgrzać ok 5 łyżek oliwy włożyć paprykę oraz cebulkę i chwilę podsmażyć doprawić solą i pieprzem, smażyć aby papryka zmiękła. Do papryki dodać ocet balsamiczny, cukier oraz czerwone wino i listki bazylii smażyć ok. 1-2 minut.
Niezwykły schabowy
Schabowe lekko rozbić oprószyć je z obu stron tymiankiem i solą czosnkową usmażyć bez panierki na oliwie z oliwek.
Niezwykły schabowy
Gdy schabowe będą usmażone na talerzu kładziemy jeden schabowy na niego wykładamy farsz z papryki i przykrywamy drugim schabowym

Tagi:

schab mięso