Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Nioki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Nioki to tak jak by nasze kopytka tylko że nioki w cale nie mają smaku kopytek tylko tak wyglądają. (Nioki przywiezione zostały z Włoch).

Nioki

Składniki:

Nioki

 

  • 1 paczka Nioki,
  • 2 puszki pomidory z puszki,
  • 3 ząbki czosnek,
  • 1 łyżka olej do smażenia,
  • 5-6 listków bazylia świeża,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Sól,
  • 20 dkg ser gouda lub podlaski

 

Sposób przygotowania:

Nioki
Nioki gotujemy w dużym garnku. przez 10min minimum.
Pomidory z puszki dodajemy do garnka przyprawiamy : czosnkiem , olejem , bazylią , pieprzem , solą i gotujemy 30min.
Następnie wykładamy nioki na talerz i polewamy sosem po czym trzemy żółty ser na wierzch .
Smacznego!

Tagi:

sery ser