Strona główna Nototenia smażona na maśle

Nototenia smażona na maśle

Krakowianka - Przepis na: Nototenia smażona na maśle offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Nototenia smażona na maśle
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

W taki sposób można usmażyć inne gatunki ryb.


trudność: łatwe
czas:

Nototenia smażona na maśle - SKŁADNIKI:

  • 1 szt ryby ( nototenia)
  • 10 dag masła
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Nototenia smażona na maśle - PRZYGOTOWANIE:

Rybę dokładnie umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. W rondelku rozgrzać masło ( do masła można dodać trochę oliwy ) włożyć przygotowaną rybę i powoli smażyć z obu stron na rumiano. Usmażoną rybę podawać ze skórką lub bez. Tak przygotowaną rybę można podawać z sosem greckim, ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Nototenia smażona na maśle  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Kotlety z tofu i indykiem Kotlety z kaszy manny Pulpet-pizza z mięsa
Domowe hamburgery Budyń o smaku dyni Placuszki z twarogu
Ciasteczka a`la palmiery Palmiery takie małe a takie pyszne Jogurt grecki z pysznymi dodatkami
Deser jogurtowo-cynamonowy Naleśniki o smaku migdałowym Owsianka na słodko z gruszką i śliwką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane