Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Nototenia smażona na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

W taki sposób można usmażyć inne gatunki ryb.

Nototenia smażona na maśle Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Nototenia smażona na maśle

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Nototenia smażona na maśle
Rybę dokładnie umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. W rondelku rozgrzać masło ( do masła można dodać trochę oliwy ) włożyć przygotowaną rybę i powoli smażyć z obu stron na rumiano. Usmażoną rybę podawać ze skórką lub bez. Tak przygotowaną rybę można podawać z sosem greckim, ziemniakami i surówką.
Nototenia smażona na maśle
Dokładnie umytą i osuszoną rybę natrzeć pieprzem i solą.
Nototenia smażona na maśle
W rondelku rozgrzać masło, włożyć przygotowaną rybę i usmażyć.

Tagi:

ryba ryby