Strona główna Nototenia smażona na maśle

Nototenia smażona na maśle

Krakowianka - Przepis na: Nototenia smażona na maśle offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Nototenia smażona na maśle
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

W taki sposób można usmażyć inne gatunki ryb.


trudność: łatwe
czas:

Nototenia smażona na maśle - SKŁADNIKI:

  • 1 szt ryby ( nototenia)
  • 10 dag masła
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Nototenia smażona na maśle - PRZYGOTOWANIE:

Rybę dokładnie umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. W rondelku rozgrzać masło ( do masła można dodać trochę oliwy ) włożyć przygotowaną rybę i powoli smażyć z obu stron na rumiano. Usmażoną rybę podawać ze skórką lub bez. Tak przygotowaną rybę można podawać z sosem greckim, ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Nototenia smażona na maśle  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Grzanki z jajkiem Twarożek z wędzonym kurczakiem Krokiety z mięsem i warzywami
Makaron z kurczakiem i dynią Gofry cappuccino Dynia panierowana w cieście
Jesienna jajecznica Dyniowa owsianka Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym
Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą Sałatka z dynią i kabanosem Parówki smażone z cebulą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane