Strona główna Nototenia smażona na maśle

Nototenia smażona na maśle

Krakowianka - Przepis na: Nototenia smażona na maśle offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Nototenia smażona na maśle
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

W taki sposób można usmażyć inne gatunki ryb.


trudność: łatwe
czas:

Nototenia smażona na maśle - SKŁADNIKI:

  • 1 szt ryby ( nototenia)
  • 10 dag masła
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Nototenia smażona na maśle - PRZYGOTOWANIE:

Rybę dokładnie umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. W rondelku rozgrzać masło ( do masła można dodać trochę oliwy ) włożyć przygotowaną rybę i powoli smażyć z obu stron na rumiano. Usmażoną rybę podawać ze skórką lub bez. Tak przygotowaną rybę można podawać z sosem greckim, ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Nototenia smażona na maśle  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Deserek z płatków owsianych z suszonymi jabłkami Babeczki z kremem mojito Ciasto sypane z owocami
Makaron  z brokułami i łososiem Wytrawny omlet na kolacje Mus ryżowy z jabłkowymi chipsami
Twarożkowy deser Bagietki mini z ziarnami Bułeczki bolillos z sezamem
Jabłecznik z rodzynkami Spaghetti z bułką tartą i anchois Ciasteczka pełnoziarniste

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane