Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2431]

Nototenia smażona na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W taki sposób można usmażyć inne gatunki ryb.

Nototenia smażona na maśle Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Nototenia smażona na maśle

Sposób przygotowania:

Nototenia smażona na maśle

Rybę dokładnie umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. W rondelku rozgrzać masło ( do masła można dodać trochę oliwy ) włożyć przygotowaną rybę i powoli smażyć z obu stron na rumiano. Usmażoną rybę podawać ze skórką lub bez. Tak przygotowaną rybę można podawać z sosem greckim, ziemniakami i surówką.