Strona główna Nototenia smażona na maśle

Nototenia smażona na maśle

Krakowianka - Przepis na: Nototenia smażona na maśle offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2427
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Nototenia smażona na maśle
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

W taki sposób można usmażyć inne gatunki ryb.


trudność: łatwe
czas:

Nototenia smażona na maśle - SKŁADNIKI:

  • 1 szt ryby ( nototenia)
  • 10 dag masła
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Nototenia smażona na maśle - PRZYGOTOWANIE:

Rybę dokładnie umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. W rondelku rozgrzać masło ( do masła można dodać trochę oliwy ) włożyć przygotowaną rybę i powoli smażyć z obu stron na rumiano. Usmażoną rybę podawać ze skórką lub bez. Tak przygotowaną rybę można podawać z sosem greckim, ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Nototenia smażona na maśle  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Muffinki zeberka Makaron rigatoni z pesto z  Mangolda Trójkąty z ciasta filo nadziewane szpinakiem
Imprezowe koreczki z makaronowymi muszkami Muffiny cytrynowe z rodzynkami Muffiny śmietankowe z borówkami
Pstrąg po koziegłowsku Pieczarki w cieście naleśnikowym Udka masala z pieczonymi ziemniaczkami
Naleśniki z twarożkiem, malinami i borówkami Pasta z tuńczyka Gulasz warzywny z makaronem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj