Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

nóżki cielęce

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne nóżki do sosu ostrego

nóżki cielęce

Składniki:

nóżki cielęce

 

Sposób przygotowania:

nóżki cielęce
Nóżki opłukać , włożyć do rondla z wrzącą wodą, zagotować odcedzić i poprzecinć w zdłuż. Włożyć do osolonej wrzącej wody i gotować, następnie dodać włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, Gdy mięso będzie miękkie , odcedzić wodę , usunąć kości, każdą nuszkę przeciąć na dwa prostokąty, ułożyć na desce, przycisnąć drugą deską, obciążyć i pozostawć do zastudzenia. Przygotować ciasto, mąkę rozmieszać z żółtkami, olejem i wodą, ciasto posolić i dodać pianę ubitą z białek. Przygotowane mięso przekrajać na polowy, posolić i posypać pieprzem, zanużyć w cieście i smażyć na silnym rozgrzanym smalcu z oby dwuch stron na złoty kolor..

Tagi:

jajko jajka