k12ga

k12ga

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Nóżki w galarecie z arabską nutą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nóżki w galarecie, studzielina jak kto woli , Jedni lubią inni nie .To troszke zmodyfikowany przepis dodałam przyprawe Arabska co spowodowało że całość z dodatkiem octu lub cytryny daje intensywny niezapomniany i orginalny smak.

Nóżki w galarecie z arabską nutą

Składniki:

Nóżki w galarecie z arabską nutą

 

Sposób przygotowania:

Nóżki w galarecie z arabską nutą
Nóżki oczyszczamy, myjemy, gotujemy z liściem laurowym zielem angielskim marchewką pieprzem ziarnistym i przyprawa arabska. Gotujemy ok.3-4 godzin na wolnym ogniu, chyba ze posiadamy szybkowar to wystarczy ustawić na stopniu 2 pogotować około 30-40 minut. Po ugotowaniu nóżki wyjmujemy oddzielamy z nich mięso wraz z chrząstkami. Bulion przecedzamy przez sitko następnie dodajemy łyżeczkę żelatyny. Pora kroimy sparzamy marchewkę obieramy ścieramy na dużych oczkach . W miseczkach układamy marchewkę, mięso, pora, groszek ,zalewamy bulionem doprawiamy solą i pieprzem wkładamy do lodówki aż stężeje .Podajemy z chlebem i koniecznie z dodatkiem octu lub soku z cytryny.:)

Tagi:

przyprawy