Nuggetsy rybne z płatkami kukurydzianymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przekąska z ryby

Nuggetsy rybne z płatkami kukurydzianymi

Składniki:

Nuggetsy rybne z płatkami kukurydzianymi

 

  • Biała ryba – 400 gramów
  • PłatkFix Nuggetsy z ryby Knorr – 1 opakowanie
  • płatki kukurydziane – 100 gramów
  • Jajko – 1 sztuka
  • Marchew – 1 sztuka
  • Czerwona papryka – 1 sztuka
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr– 1 łyżeczka
  • Olej roślinny – 100 mililitrów
  • Majonez – 5 łyżeczek
  • Ketchup – 3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Nuggetsy rybne z płatkami kukurydzianymi
1.    Rybę umyj, osusz i usuń ości. Pokrój na paluszki o długości 4 centymetrów. Posyp

je przyprawą Delikat Knorr.



2.    Płatki kukurydziane zmieszaj z zawartością Fixu Nuggetsy z ryby Knorr.



3.    Roztrzep jajko w naczyniu. Maczaj w nim kawałki ryby, a następnie panieruj w mieszance Fixu Knorr z płatkami.



4.    Rybę smaż na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu kawałki ryby ułóż na papierowych ręcznikach, aby usunąć nadmiar tłuszczu.



5.    Marchewkę i czerwoną paprykę pokrój w słupki. Przygotuj Sos tysiąca wysp znajdujący się w opakowaniu Fixu Knorr mieszkając go z ketchupem i majonezem.



6.    Warzywa podawaj z rybą i sosem.