Obiad z mielonego miesa.

Jojo

Szef Kuchni
Przepisy: 84
zdjęcia: 1 z 1
Obiad z mielonego miesa.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Szybki i smaczny obiadzik.


trudność: łatwe
czas:

Obiad z mielonego miesa. - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg miesa mielonego
  • 3 cebule
  • 4 - 5 ogorkow konserwowych
  • 1 duzy por
  • 3 szkl. bulionu
  • sol
  • pieprz
  • zmielony kminek
  • olej
  • maka na zasmazke

Obiad z mielonego miesa. - PRZYGOTOWANIE:

Cebule pokroic w dosyc gruba kostke .Mieso mielone doprawic sola ,pieprzem i ok.0,5 lyzeczki zmielonego kminku. Ogorki z octu pokroic w kostke a por w krazki ok.1 cm. Cebule lekko podsmazyc , dodac mieso i ogorki . Od czasu do czasu mieszajac smazyc poki mieso zacznie sie lekko podpiekac. Dodac pokrojony por i wymieszac .Po ok 2 min podlac bulionem , doprowadzic do wrzenia i gotowac na wolnym ogniu ok.10 min.Zasmazka zagescic sosik i ewentualnie doprawic do smaku.Danie podaje z ugotowanymi w calosci malymi ziemniaczkami . Dzieki ogorkom konserwowym smakuje naprawde ciekawie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Obiad z mielonego miesa.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Mielone wołowo wieprzowe Spaghetti z pomidorowym sosem i pulpetami Kotleciki mielone z jajkiem
Kolorowe kotleciki z piekarnika Pulpety w słonecznikowym sosie z makaronem Kiełbasa wieprzowa ze słoika
Kiełbasa ze słoika Kotlety mielone nadziewane ogórkami kiszonymi Wielkanocna pieczeń z jajkiem
Sos z podsmażaną cebulką i zrazami Kiełbasa drobiowo - wieprzowa ze słoika Mielone z żółtkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane