Obiad z mielonego miesa.

Jojo - Przepis na: Obiad z mielonego miesa. offline

Szef Kuchni
Przepisy: 84
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Obiad z mielonego miesa.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Szybki i smaczny obiadzik.


trudność: łatwe
czas:

Obiad z mielonego miesa. - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg miesa mielonego
  • 3 cebule
  • 4 - 5 ogorkow konserwowych
  • 1 duzy por
  • 3 szkl. bulionu
  • sol
  • pieprz
  • zmielony kminek
  • olej
  • maka na zasmazke

Obiad z mielonego miesa. - PRZYGOTOWANIE:

Cebule pokroic w dosyc gruba kostke .Mieso mielone doprawic sola ,pieprzem i ok.0,5 lyzeczki zmielonego kminku. Ogorki z octu pokroic w kostke a por w krazki ok.1 cm. Cebule lekko podsmazyc , dodac mieso i ogorki . Od czasu do czasu mieszajac smazyc poki mieso zacznie sie lekko podpiekac. Dodac pokrojony por i wymieszac .Po ok 2 min podlac bulionem , doprowadzic do wrzenia i gotowac na wolnym ogniu ok.10 min.Zasmazka zagescic sosik i ewentualnie doprawic do smaku.Danie podaje z ugotowanymi w calosci malymi ziemniaczkami . Dzieki ogorkom konserwowym smakuje naprawde ciekawie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Obiad z mielonego miesa.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Rolada z mielonego z ryżem,grzybami i marchewką Pulpeciki w leśnym sosie Mielone kulki pod serową czapą
Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków Mielonka ze słoika Pulpety wieprzowe w sosie grzybowym
Wieprzowe kotlety z ryżem Cukinia faszerowana + kotleciki z farszu Klopsy mielone na bogato
Kotlety mielone z pieczarkami i żołtym serem Muszelki piccolo z mięsno pomidorowym sosem Mięso mielone po rosyjsku

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane