Strona główna Ocet ryżowy - zastosowanie

Ocet ryżowy - zastosowanie

Porady « poprzedni | następny »
Konczi - Porady kulinarne: Ocet ryżowy - zastosowanie offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 135
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ocet ryżowy - zastosowanie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ocet ryżowy ... do czego go użyć?


Ocet ryżowy uzyskiwany jest ze sfermentowanych ziaren ryżu lub wina ryżowego. Jest o wiele łagodniejszy w smaku od octu spirytusowego. W Chinach stosuje się aż kilka rodzajów octu ryżowego, a mianowicie biały, czarny oraz czerwony. Różnią się one przede wszystkim kwasowością. Ze względu na łagodniejszy od zwykłego octu smak stosowany jest do wszelkiego rodzaju marynat, sałatek i potraw duszonych.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Ocet ryżowy - zastosowanie  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane