Strona główna Ocet ryżowy - zastosowanie

Ocet ryżowy - zastosowanie

Porady « poprzedni | następny »
Konczi - autor porady Ocet ryżowy - zastosowanie offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 135
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ocet ryżowy - zastosowanie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ocet ryżowy ... do czego go użyć?


Ocet ryżowy uzyskiwany jest ze sfermentowanych ziaren ryżu lub wina ryżowego. Jest o wiele łagodniejszy w smaku od octu spirytusowego. W Chinach stosuje się aż kilka rodzajów octu ryżowego, a mianowicie biały, czarny oraz czerwony. Różnią się one przede wszystkim kwasowością. Ze względu na łagodniejszy od zwykłego octu smak stosowany jest do wszelkiego rodzaju marynat, sałatek i potraw duszonych.

Komentarze do Ocet ryżowy - zastosowanie  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane