Strona główna Ocet ryżowy - zastosowanie

Ocet ryżowy - zastosowanie

Porady « poprzedni | następny »
Konczi - Porady kulinarne: Ocet ryżowy - zastosowanie

Złoty Ekspert
Artykuły: 135
zdjęcia: 1 z 1
Ocet ryżowy - zastosowanie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ocet ryżowy ... do czego go użyć?


Ocet ryżowy uzyskiwany jest ze sfermentowanych ziaren ryżu lub wina ryżowego. Jest o wiele łagodniejszy w smaku od octu spirytusowego. W Chinach stosuje się aż kilka rodzajów octu ryżowego, a mianowicie biały, czarny oraz czerwony. Różnią się one przede wszystkim kwasowością. Ze względu na łagodniejszy od zwykłego octu smak stosowany jest do wszelkiego rodzaju marynat, sałatek i potraw duszonych.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Ocet ryżowy - zastosowanie  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane