Strona główna Ocet ryżowy - zastosowanie

Ocet ryżowy - zastosowanie

Porady « poprzedni | następny »
Konczi - Porady kulinarne: Ocet ryżowy - zastosowanie offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 135
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ocet ryżowy - zastosowanie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ocet ryżowy ... do czego go użyć?


Ocet ryżowy uzyskiwany jest ze sfermentowanych ziaren ryżu lub wina ryżowego. Jest o wiele łagodniejszy w smaku od octu spirytusowego. W Chinach stosuje się aż kilka rodzajów octu ryżowego, a mianowicie biały, czarny oraz czerwony. Różnią się one przede wszystkim kwasowością. Ze względu na łagodniejszy od zwykłego octu smak stosowany jest do wszelkiego rodzaju marynat, sałatek i potraw duszonych.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Ocet ryżowy - zastosowanie  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane