Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Ognisty kurczak z warzywami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne i pożywne danie,polecam!

Ognisty kurczak z warzywami

Składniki:

Ognisty kurczak z warzywami

 

  • 1 kurczak,
  • 30dag.marchewki,
  • 1 kalarepa,
  • 3 cebule,
  • 25dag.fasolki szparagowej,
  • 1 papryka czerwona,
  • 40dag.pomidorów,
  • 20dag.pieczarek,
  • 1 ostra papryczka chili,
  • 3 łyżki oleju,
  • zioła prowansalskie,
  • vegeta,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Ognisty kurczak z warzywami
Kurczaka podzielić na 8 części,oprószyć solą i pieprzem,przesmażyć ze wszystkich stron na oleju.Warzywa(marchewki,cebulę,pieczarki,kalarepę) obrać pokroić w kostkę,pieczarki i cebulę w talarki.Paprykę pokroić w paseczki,fasolkę przełamać na pół,pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić na cząstki.Pokrojone składniki(oprócz pomidorów),dodać do kurczaka,oprószyć solą,pieprzem i vegetą,podlać 1 szklanką wody i dusić ok.15min.Następnie dodać pomidory,pokrojoną papryczkę chili i zioła prowansalskie do smaku i dusić ok.20min.