Halina07

Halina07

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Ogórki chili

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne ogórki dla każdego.

Ogórki chili

Składniki:

Ogórki chili

 

  • 2,5 kg ogórków
  • 4 łyżki soli
  • 1 łyżka chili
  • 1,5 szkl octu
  • 8 łyżek oleju
  • 2 główki czosnku
  • 1/2 kg cukru

 

Sposób przygotowania:

Ogórki chili
Ogórki pokroić w ćwiartki lub słupki, posypać solą i odstawić na 6 godz. Duże ogórki proponuję wcześniej obrać. Następnie odlać sok, posypać przyprawą chili i dodać pokrojony na małe kawałeczki czosnek.Wymieszać. Zagotować ocet z cukrem i olejem. Zalać tą zalewą ogórki i zostawić na 12 godz. Potem ogórki włożyć do słoiczków i zalać tą zalewą w której były ogórki.Zakręcić i odstawić w chłodne miejsce. Jeżeli ktoś nie lubi ostrych potraw proponuję wsypać połowę porcji chili. Nie pasteryzować! Gwarantuję, że się nie popsują. Moje są już 2 lata i nic się z nimi nie dzieje.

Tagi:

ogórki