Ogórki konserwowe

KaMa - Przepis na: Ogórki konserwowe offline

Kucharz
Przepisy: 7
Ogórki konserwowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ogórki poukładać ciasno w słoiku przekładając małą lub pokrojoną większą cebulką, pokrojoną w słupki marchewką, chrzanem i koprem...


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Ogórki konserwowe - SKŁADNIKI:

  • Zalewa (na 4 słoiki)
  • 1 szklanka octu 10%
  • 5 szklanek wody
  • 1,5 łyżki soli
  • 1,5 łyżki cukru

Ogórki konserwowe - PRZYGOTOWANIE:

Ogórki poukładać ciasno w słoiku przekładając j małą lub pokrojoną większą cebulką, pokrojoną w słupki marchewką, chrzanem i koprem. Do każdego słoika włożyć parę ziaren ziela angielskiego, 4 listki laurowe i pół łyżeczki ziaren gorczycy. Przygotować zalewę - proporcja podanej zalewy wystarcza na ok. 4 litrowe słoiki. Zalewę zagotować i zalać nią ogórki w słoiku. Zamknąć słoik i zagotować. Od momentu zagotowania trzymać w stanie wrzenia na małym płomieniu przez 5 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ogórki konserwowe (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-15 18:45
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa i owoce
Mleczny koktajl z brzoskwiń Sałatka z tortellini, brokułem i pieczarkami Ciasto drożdżowe z morelami i kruszonką
Pikantna kartoflanka Eli z groszkiem Barszcz czerwony Eli z fasolą Tarta jabłecznik
Zupa z żółtej cukinii z marchewką Duszona marchewka Łaciate ciasto z owocami
Naleśniki z farszem szpinakowym Torcik z jabłuszkiem i prażonym słonecznikiem Kolorowe leczo wg Onego

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane