Ogórki konserwowe

KaMa

Kucharz
Przepisy: 7
Ogórki konserwowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ogórki poukładać ciasno w słoiku przekładając małą lub pokrojoną większą cebulką, pokrojoną w słupki marchewką, chrzanem i koprem...


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Ogórki konserwowe - SKŁADNIKI:

  • Zalewa (na 4 słoiki)
  • 1 szklanka octu 10%
  • 5 szklanek wody
  • 1,5 łyżki soli
  • 1,5 łyżki cukru

Ogórki konserwowe - PRZYGOTOWANIE:

Ogórki poukładać ciasno w słoiku przekładając j małą lub pokrojoną większą cebulką, pokrojoną w słupki marchewką, chrzanem i koprem. Do każdego słoika włożyć parę ziaren ziela angielskiego, 4 listki laurowe i pół łyżeczki ziaren gorczycy. Przygotować zalewę - proporcja podanej zalewy wystarcza na ok. 4 litrowe słoiki. Zalewę zagotować i zalać nią ogórki w słoiku. Zamknąć słoik i zagotować. Od momentu zagotowania trzymać w stanie wrzenia na małym płomieniu przez 5 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ogórki konserwowe (strona 1 z 1)  
darek112

darek112

2008-12-15 18:45
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa i owoce
Stek z tuńczyka w limonce Delikatne parówkowe leczo Deser jabłkowy z śliwką i otrębami
Mrożone banany w polewie czekoladowej Ciasto imbirowe z jabłkami Aromatyczne pulpeciki z ciecierzycy
Ziemniaki duszone w śmietanie Ucierane ze śliwkami Nogi z kaczki po góralsku
Surówka z pora i marchewki Domowy sok przecierowy Surówka z kiszonej kapusty

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane