Ogórki konserwowe

KaMa - Przepis na: Ogórki konserwowe offline

Kucharz
Przepisy: 7
Ogórki konserwowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ogórki poukładać ciasno w słoiku przekładając małą lub pokrojoną większą cebulką, pokrojoną w słupki marchewką, chrzanem i koprem...


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Ogórki konserwowe - SKŁADNIKI:

  • Zalewa (na 4 słoiki)
  • 1 szklanka octu 10%
  • 5 szklanek wody
  • 1,5 łyżki soli
  • 1,5 łyżki cukru

Ogórki konserwowe - PRZYGOTOWANIE:

Ogórki poukładać ciasno w słoiku przekładając j małą lub pokrojoną większą cebulką, pokrojoną w słupki marchewką, chrzanem i koprem. Do każdego słoika włożyć parę ziaren ziela angielskiego, 4 listki laurowe i pół łyżeczki ziaren gorczycy. Przygotować zalewę - proporcja podanej zalewy wystarcza na ok. 4 litrowe słoiki. Zalewę zagotować i zalać nią ogórki w słoiku. Zamknąć słoik i zagotować. Od momentu zagotowania trzymać w stanie wrzenia na małym płomieniu przez 5 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ogórki konserwowe (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-15 18:45
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa i owoce
Pęczak ze szpinakiem Miodowy kuch z suszonymi śliwkami Racuszki dyniowo jabłkowe
Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem Rozgrzewająca zupa dyniowa z soczewicą Dyniowe ciasto z żurawiną i cynamonem
Deser jogurtowy z bananem, żurawiną i migdałami Kompot winogronowy z czereśniami Panierowana kalarepka
Smażone ziemniaczki Dynia na słodko do słoika Pierś z kurczaka zapiekana z kalarepką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane