Ogórki konserwowe

KaMa - Przepis na: Ogórki konserwowe offline

Kucharz
Przepisy: 7
Ogórki konserwowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ogórki poukładać ciasno w słoiku przekładając małą lub pokrojoną większą cebulką, pokrojoną w słupki marchewką, chrzanem i koprem...


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Ogórki konserwowe - SKŁADNIKI:

  • Zalewa (na 4 słoiki)
  • 1 szklanka octu 10%
  • 5 szklanek wody
  • 1,5 łyżki soli
  • 1,5 łyżki cukru

Ogórki konserwowe - PRZYGOTOWANIE:

Ogórki poukładać ciasno w słoiku przekładając j małą lub pokrojoną większą cebulką, pokrojoną w słupki marchewką, chrzanem i koprem. Do każdego słoika włożyć parę ziaren ziela angielskiego, 4 listki laurowe i pół łyżeczki ziaren gorczycy. Przygotować zalewę - proporcja podanej zalewy wystarcza na ok. 4 litrowe słoiki. Zalewę zagotować i zalać nią ogórki w słoiku. Zamknąć słoik i zagotować. Od momentu zagotowania trzymać w stanie wrzenia na małym płomieniu przez 5 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ogórki konserwowe (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-15 18:45
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa i owoce
Pasztet jaglano-dyniowy Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Mini roladki z grillowaną dynią i serem
Sałatka dyniowo-owocowa Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą Cukiniowe placuszki
Surówka z pekinki do mielonych kotletów Maślankowo-brzoskwiniowa kostka  Drobiowy gulasz z dynią i fasolką
Kotleciki z kaszy i dyni Szarlotka z połówkami jabłek Marchewkowa tarta

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane