ogórki korniszony wg moniczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

w sam raz do kanapek lub jako dodatek do obiadu

ogórki korniszony wg moniczki

Składniki:

ogórki korniszony wg moniczki

 

 

  • ZALEWA;

 

  • 4szklanki wody
  • 1szklanka octu
  • 10dkg cukru
  • 4dkg soli

Sposób przygotowania:

ogórki korniszony wg moniczki
ogórki myjemy.Układamy w słoiku.Wrzucamy po dwa ząbki czosnku.Po jednym liściu chrzanu.Odrobine kopru.Marchew kroimy w plasterki wrzucamy po 4 ,5 plasterków na duży słoik. Zalewę sporządzamy w ciepłej ale nie gorącej wodzie (jeśli zalejemy gorącą zalewą ogórki staną sie pomarszczone)Pasteryzujemy tyle czasu aż zmienią kolor.Około 15-20 minut.

Tagi:

ogórki