kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Ogórki Krokodylki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

dla lubiących ostre przekąski, polecam !

Ogórki Krokodylki

Składniki:

Ogórki Krokodylki

  • ogórki gruntowe (małe) 3 kg
  • sól 4 łyżki
  • czosnek 2 główki
  • olej 12 łyżek
  • pieprz cayene 2 łyżki
  • cukier 1 kg
  • ocet 1 i 1/2 szkl

Sposób przygotowania:

Ogórki Krokodylki

Ogórki przeciąć na pół wzdłuż, zasypać solą. Odstawić na 12 godzin. Po 12 godzinach zlać płyn, dodać drobno posiekany czosnek, ciepły olej i pieprz cayenne. Dobrze wymieszać. Ogórki powkładać do niewielkich słoiczków. Ten płyn który zostanie powlewać do słoików. Rozgrzać w garnku ocet z cukrem. Zalać ogórki. Zamknąć i pasteryzować 10 minut.