Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Ogórki małosolne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne ogórki, które naprawdę mogą urozmaicić nie jeden prosty obiad. Waro je przyrządać o każdej porze roku.

Ogórki małosolne

Składniki:

Ogórki małosolne

 

Sposób przygotowania:

Ogórki małosolne

ETAP 1:

Ogórki małosolne
W sklepie można kupić gotową mieszankę do ogórków.

Ogórki umyć i po osuszeniu poodcinać od nich końce. Ciasno powkładać do słoja. Nie ma znaczenia czy w pionie, poziomo. Układając ogórki należy robić to na zmianę z koprem, czosnkiem i pozostałymi dodatkami. Zagotować wodę z dodatkiem soli. Mieszankę wlać do słoika. Najczęściej uprzednio się ją ostudza, lecz zalewając ogórki gorącą zalewą szybciej one będą gotowe do spożycia. Zalewa powinna pokrywać całą zawartość słoika. Odstawić na około 2 dni.


Tagi:

ogórki