lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Ogórki na ostro w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ogórki na ostro w zalewie

Ogórki na ostro w zalewie

Składniki:

Ogórki na ostro w zalewie

 

Sposób przygotowania:

Ogórki na ostro w zalewie
Zioła prowansalskie umyj,posiekaj.Ogórki obierz,przekrój wzdłuż na pół,posyp je ziołami,solą i pieprzem.Na miazgę utłucz w moździerzu czosnek i obraną,posiekaną cebulę.Dodaj drobno skrojoną papryczkę chilli,oliwę,ocet balsamiczny i sok z cytryny.Zalewą zalej ogórki,wstaw je na 2 dni do lodówki.Następnie wyjmij z zalewy i podawaj jako dodatek do obiadu.

Tagi:

zioła ogórki