KamiluŚkaa

KamiluŚkaa

Kucharz
[Przepisów: 8]

Ogórki na półsłodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne i proste. Zarówno do kanapek jak i jako przekąska

Ogórki na półsłodko

Składniki:

Ogórki na półsłodko

 

  • 3 l wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 15 dag cukru
  • 8 dag soli

 

Sposób przygotowania:

Ogórki na półsłodko
Do słoika włożyć koper, marchew, czosnek, gorczycę, liść laurowy i ziele angielskie. Ułożyć ogórki. W wiadrze wymieszać wodę z octem, cukrem i solą po czym taką zalewą zalać ogórki. Zakręcić i zagotować w wodzie. Zagotowane ogórki wyjąć i odstawić na bok. Kiedy się schłodzą odwrócić słoiki do góry dnem i pozostawić na noc. Drugiego dnia schować.

Tagi:

ogórki