Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Ogórki na zupę ogórkową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ogórki w zimie idealne są do zupy ogórkowej

Ogórki na zupę ogórkową

Składniki:

Ogórki na zupę ogórkową

 

Sposób przygotowania:

Ogórki na zupę ogórkową
Umyte ogóki obieramy ze skóry i kroimy w małą kostkę. Do pokrojonych ogórków dodajemy sól - dobrze posypać i odstawiamy na około 3 godziny aby dobrze nasiąkły. Do wyparzonych słoików wkładamy gałązkę kopru, kawałeczek chrzanu i obrany ząbek czosnku. Następnie wkłądmy ogórki z solą i z sokiem który puściły. Zakręcamy szczelnie słoiki i gotowe zanosimy do piewnicy. SMACZNEGO !