Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ogórki nadziewane sałatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Młode, dość grube ogórki obrać, pokrajać na kawałki o dl. 5 cm i wydrążyć

Ogórki nadziewane sałatką

Składniki:

Ogórki nadziewane sałatką

 

  • ogórki
  • 15 dag sera edamskiego
  • 10 dag szynki
  • 2 jajka
  • owoc papryki
  • 4 łyżki majonezu
  • pęczek koperku
  • sól

Sposób przygotowania:

Ogórki nadziewane sałatką
Młode, dość grube ogórki obrać, pokrajać na kawałki o dl. 5 cm i wydrążyć komory nasienne. Ser i szynkę pokrajać w cienkie słupki, jajka ugotowane na twardo posiekać, owoc papryki także wydrążyć i posiekać. Wymieszać wszystkie przygotowane składniki z częścią majonezu i częścią posiekanego koperku. Przyprawić do smaku. Napełnić wydrążone ogórki sałatką, ustawić je na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, polać resztą majonezu i posypać resztą koperku.