Login

Login

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Ogórki po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna odmiana tradycyjnych ogórków ze słoika!

Ogórki po meksykańsku

Składniki:

Ogórki po meksykańsku

 

 

  • zalewa:
  • 2,5 szklanki cukru
  • 1,5 szkl octu

Sposób przygotowania:

Ogórki po meksykańsku
Nie obrane ogórki pokroić na 4 części,zasypać solą i odstawić na 6 h. Po tym czasie odcedzić i wymieszać z czosnkiem i pieprzem.

Zagotować zalewę. Zalać ogórki w misce i wymieszać. Zostawić na 12 h. o upływie tego czasu ogórki wkładać do słoików (pionowo i dość luźno) i zalać zalewą. Zakręcić - nie gotować!

Tagi:

ogórki