goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Ogórki w musztardzie chrzanowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Są świetne jako dodatek do wielu sałatek

Ogórki w musztardzie chrzanowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ogórki w musztardzie chrzanowej

 

  • 3 kg ogórki gruntowe małe
  • 1 sztuka cebula
  • koper
  • Sól
  • ZALEWA:
  • 2 l woda
  • 40 dag cukier
  • 3 łyżki musztarda chrzanowa
  • 1 3/4 szklanka ocet

Sposób przygotowania:

Ogórki w musztardzie chrzanowej
Ogórki (małe okazy) dokładnie myjemy. Następnie ogórki przekładamy do słoików. Do każdego z nich dajemy po 1/2 łyżeczce soli, koper oraz piórka cebuli. Przygotowujemy zalewę: składniki zalewy zagotowujemy i zalewamy nią ogórki. Słoiki pasteryzujemy około 5 minut. Ogórki wykorzystujemy jako świetny dodatek do sałatek.
Ogórki w musztardzie chrzanowej
Małe ogórki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą
Ogórki w musztardzie chrzanowej
Do każdego słoika wkłądamy po 1/2 łyżeczce soli, koper oraz piórka cebuli

Tagi:

ogórki