annamaria

annamaria

Szef Kuchni
[Przepisów: 75]

Ogórki w zalewie curry

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny dodatek do obiadu i nie tylko... :)

Ogórki w zalewie curry

Składniki:

Ogórki w zalewie curry

 

 

  • DO KAŻDEGO SŁOIKA (500ml)
  • ogórki
  • 1/2 łyżeczki gorczycy
  • 3 listki selera
  • plaster cebuli

 

  • ZALEWA:
  • 1l wody
  • opakowanie curry (25g)
  • 2,5 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki octu
  • 1,5 łyżki soli

Sposób przygotowania:

Ogórki w zalewie curry
W 1 litrze wody rozprowadzić curry, ocet, cukier, sól - zagotować. Do każdego słoika włożyć plaster cebuli, 3 listki selera i pół łyżeczki gorczycy. Ogórki pokroić w plasterki i włożyć do słoika. Gorącą zalewą zalać ogórki. Słoiki zagotować i pozostawić w wodzie do wystygnięcia.

Tagi:

ogórki