Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Ogorki w zalewie curry.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne ogoreczki w zalewie curry.

Ogorki w zalewie curry.

Składniki:

Ogorki w zalewie curry.

 

 

  • 3kg. ogorkow
  • 1 lyzka gorczycy
  • 5 cebul
  • nac selera
  • listki laurowe
  • Zalewa:
  • 1 szklanka octu
  • 4 szklanki wody
  • 1 i 1/2 lyzki soli
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 3 lyzki curry

 

 

Sposób przygotowania:

Ogorki w zalewie curry.
Ogorki obrac i pokroic wzdluz na cztery,cebule obrac i pokroic w plastry.Ogorki powkladac do sloikow.Rozlozyc do sloikow cebule,po listku laurowym,2-3 listki selera,kilka ziaren gorczycy.
Sloiki zalac goraca zalewa,zakrecic i pasteryzowac 10 minut.