Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Ogórki w zalewie musztardowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sporządzić według przepisu poniżej

Ogórki w zalewie musztardowej

Składniki:

Ogórki w zalewie musztardowej

 

  • Zaprawa na 3kg ogórków:
  • 1l wody
  • 1/4 l octu 10%
  • 5 czubatych łyżek musztardy
  • 1 szklanka cukru
  • 5 łyżeczek soli

 

Sposób przygotowania:

Ogórki w zalewie musztardowej
Ogórki obrać ze skórki i pokroić w słupki, ziele angielskie i liście laurowe dodać do słoi i zalać zaprawą. Zaprawę zrobić z podanych składników, mieszając je wszystkie ze sobą. Gotować 8miniut od zagotowania.

Tagi:

ogórki