Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

ogórki w zalewie musztardowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszna odmiana..................................

ogórki w zalewie musztardowej

Składniki:

ogórki w zalewie musztardowej

 

  • 5 szklanek wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki soli
  • 5 łyzek musztardy
  • czosnek
  • chrzan
  • korona kopru

Sposób przygotowania:

ogórki w zalewie musztardowej
Ogórki obrać, pokroić w słupki. Przełożyć do słoików, dodać wiórki chrzanu,czosnek,korone kopru. Zagotować ze składników zalewę Odlać nieco , dodać 5 łyżek musztardy i wymieszać, połączyć zalewy.Kiedy trochę przestygnie zalać ogórki, pasteryzować 10 minut

Tagi:

ogórki