madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Ogórki z curry 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetnie nadają się do kanapek, a także jako zakąska

Ogórki z curry 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ogórki z curry 4

 

  • Ogórki gruntowe dowolna ilość
  • 1,5 szkl octu
  • 1 szkl cukru
  • 1 łyzka soli
  • 3 łyżeczki curry
  • 1 litr wody
  • 3 cebule
  • liście selera ( do każdego słoika po jednym)

 

Sposób przygotowania:

Ogórki z curry 4
Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w podłużne plastry. Na dno umytych i wyparzonych słoików wkładamy po łodydze liści selera, a następnie ciasno układamy pokrojone ogórki. Do garnka wlewamy wodę i ocet , dodajemy sól, cukier oraz przyprawę curry oraz obraną i pokrojoną w plastry cebulę. Całość zagotowujemy. Zalewę wlewamy do słoików tak aby przykryły ogórki na wierzchu układamy cebulę i zakręcamy słoiki.Pasteryzujemy ok 15 min
Ogórki z curry 4
Ogórki obieramy i kroimy w podłużne plastry
Ogórki z curry 4
Pokrojone ogórki ciasno układamy w słoikach
Ogórki z curry 4
Zalewę gotujemy a następnie wlewamy do słoików

Tagi:

ogórki