Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ogórki z kalarepą i jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ogórki z jabłkiem i rzodkiewką są bardzo smacznym dodatkiem do dania z mięsem. Można podawać z dodatkiem śmietany.

Ogórki z kalarepą i jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ogórki z kalarepą i jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Ogórki z kalarepą i jabłkami
Ogórki obrać i posiekać w cienkie plasterki tak jak na mizerię. Obraną kalarepkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłko bez nasion posiekać w plasterki lub zetrzeć na tarce do ogórków, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać przyprawę jarzynka, koperek, przyprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny( ewentualnie solą) wymieszać.
Ogórki z kalarepą i jabłkami
Obrane ogórki posiekać w cienkie plasterki
Ogórki z kalarepą i jabłkami
Dodać startą na tarce kalarepkę i jabłko
Ogórki z kalarepą i jabłkami
Doprawić do smaku przyprawą sokiem z cytryny i pieprzem
Ogórki z kalarepą i jabłkami
Wsypać drobno posiekany koperek i wymieszać