cooked

cooked

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Ogórki z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Słodko - kwaśne, chrupiące pikle w zalewie musztardowej. Idealne do obiadu lub na śniadaniową kanapkę. Smakują nieziemsko!

Ogórki z musztardą

Składniki:

Ogórki z musztardą

Ogórki z musztardą

Sposób przygotowania:

Ogórki z musztardą

Etap 1

Ogórki z musztardą
Etap 1 - przygotować zalewę musztardową

Przygotować zalewę musztardową: wszystkie składniki umieścić w dużym garnku i gotować przez około 10-15 min. Następnie ostudzić. W między czasie przygotować półlitrowe słoiki na ogórki.

Etap 2

Ogórki z musztardą
Etap 2 - ogórki umyć, pokroić w słupki i umieścić w słoikach

Ogórki umyć, obrać i pokroić w słupki. Włożyć pionowo do wcześniej przygotowanych słoików.

Etap 3

Ogórki z musztardą
Etap 3 - ogórki zalać zalewą i pasteryzować

Całość zalać wcześniej przygotowaną, już ostudzoną zalewą musztardową. Słoiki mocno zakręcić i pasteryzować pod przykryciem przez około 10min.


Tagi:

ogórki