goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Ogórkowa na żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna i pożywna zupa, polecam także wersję z ryżem

Ogórkowa na żeberkach

Składniki:

Ogórkowa na żeberkach

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa na żeberkach
Wywar z żeberek odcedzamy i na nim gotujemy starte na tarce oczyszczone warzywa. Ziemniaki obieramy, kroimy w niewielką kostkę gotujemy wraz z innymi warzywami. Ogórki kiszone ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy na maśle. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy do nich ogórki. Zupę zaciągamy mąką wymieszaną ze śmietaną. Doprawiamy do smaku. Podajemy z posiekanym koperkiem.