Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ogórkowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zupka ogórkowa podana z ryżem ugotowana na skrzydełkach z kurczaka zabielona śmietaną - bardzo smaczna.

Ogórkowa z ryżem

Składniki:

Ogórkowa z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa z ryżem
Skrzydełka umyć dokładnie i zalać wodą. Zagotować. Wyjąć szumowiny, delikatnie posolić, gotować pod przykryciem. Kiedy skrzydełka będą prawie miękkie dodać ryż i gotować do miękkości. Ogórki zetrzeć, dodać do zupy. Gotować razem kilka minut. Śmietanę wymieszać z odrobiną wywaru, wlać do zupy. Przyprawić solą i pieprzem.