Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ogórkowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

inna niż tradycyjnie z ziemniakami

Ogórkowa z ryżem

Składniki:

Ogórkowa z ryżem

 

  • 2 l wody
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 porcja rosołowa
  • Kawałek kostki wieprzowej
  • 1 marchewka
  • 1 lisc selera
  • Pietruszka zielona
  • Wegeta
  • Pieprz
  • 5 łyżek ryżu

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa z ryżem
Mięso opłukac i zalać wodą. Dodać obrana marchewkę i opłukane liscie selera i pietruszki. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pozostałej wody nie wylewać, ale zostawic gdyby zupa była za mało kwaśna. Kiedy mięso będzie ugotowane wyłowić je z wywaru. Dodać starte ogórki oraz ryż. Gotować aż ryż będzie ugotowany. Doprawić do smaku. Jeśli zupa będzie za mało kwaśna dodać wodę- sok, która zostałą spod ogórków. Na talerzu można zabielić śmietaną.

Tagi:

ryż ogórki