Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Ogórkowe łódeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łódeczki faszerowane rzodkiewką

Ogórkowe łódeczki

Składniki:

Ogórkowe łódeczki

 

  • 1 długi zielony ogórek
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 łyżka serka naturalnego
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 półplasterki pomidora
  • dodatkowo 2 krótkie wykałaczki
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

Ogórkowe łódeczki
Ogórka obrać ,przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środek. Rzodkiewki umyć i pokroić na małe kawałeczki. Wymieszać z serkiem,opłukanym i posiekanym szczypiorkiem.Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Wydrążone połówki ogórka wypełnić farszem z rzodkiewki i udekorować kawałkami pomidora nadzianymi na wykałaczkę.