iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ogórkowo-kapuściana sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ogórkowo-kapuściana sałatka z oliwą

Ogórkowo-kapuściana sałatka

Składniki:

Ogórkowo-kapuściana sałatka

 

  • 1/3 szt kapusta młoda,
  • 4 szt korniszony,
  • 1 szt ogórek zielony,
  • 1 szt cebula,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • kwasek cytrynowy,
  • 1/2 łyżeczki cukier,
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowo-kapuściana sałatka
Kapustę młodą myjemy osuszamy kroimy drobno solimy odstawiamy . Ogórka zielonego dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę . Korniszony kroimy w kostkę dajemy chwile na sitko i dodajemy do surówki. Paprykę czerwoną myjemy usuwamy gniazdo nasienne i białą błonkę kroimy w kosteczkę ,cebulę białą obieramy i siekamy . Składniki mieszamy . Do szklanki wlewamy trochę wody ok 1 łyżka dodajemy odrobinę kwasku cytrynowego ,oliwę ok 2łyzki cukier ok 1 /2 łyżeczki i pieprz .Sos mieszamy wlewamy do sałatki .Mieszamy i chłodzimy