bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Ołatki z rabarbaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo ciekawy pomysł... na coś smacznego. Polecam.

Ołatki z rabarbaru

Składniki:

Ołatki z rabarbaru

 

  • jaja, 20 dag mąki, sól, łyżeczka cukru, ćwierć łyżeczki soli, 15 dag rabarbaru, olej, cukier

Sposób przygotowania:

Ołatki z rabarbaru
Roztrzepać zsiadłe mleko z żółtkami, dodać łyżeczkę cukru, trochę soli, mąkę i lekko spienione białko. Starannie ciasto wyrobić. Oczyszczony rabarbar pokrajać w cienkie plasterki i wymieszać z ciastem. Kłaść łyżką małe placuszki na rozgrzany olej. Usmażone posypać cukrem.