natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Omlet 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do omletu dżem możemy dodać obojętnie jakiego smaku. Ja akurat zawsze dodaję truskawkowy :)

Omlet 2.

Składniki:

Omlet 2.

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet 2.
Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier i ubijać jeszcze prze 2 minuty. Żółtka roztrzepujemy widelcem i dodajemy do gotowej piany wraz z mąką. Dokładnie mieszamy. Wyciągamy patelnię i rozgrzewamy na niej olej. Ogień pod patelnią nie może być zbyt duży. Na olej wlewamy trochę ciasta i smażymy z obu stron na złoty kolor (wlewamy tyle ciasta jak na naleśniki). Przed podaniem należy posmarować każdy planek z osobna cienką warstwą dżemu.

Tagi:

jajko jajka omlet