Lukasz

Lukasz

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Omlet cesarski

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

omlecik nie trudny do zrobienia a wyglad po przygotowaniu jest oszalamiajacy.

Omlet cesarski

Składniki:

Omlet cesarski

 

  • 8 dag rodzynek
  • 2 lyzki rumu
  • 8 jajek
  • 5 dag cukru
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli
  • 20dag maki
  • 4 lyzki masla
  • cynamon i cukier do posypania
  • mieta do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Omlet cesarski
Rodzynki oplukac,osaczyc,zalac rumem i odstawic.Zoltka jaj odzielic od bialek.Zoltka utrzec na kremowa mase z dodatkiem cukru,mleka i soli.Ucierajac stopniowo dodawac make.Ubic sztywna piane z bialek.Wymieszac z rodzynkami i delikatnie polonczyc z ciastem. Na patelni rosgrzac 1 lyzke masla.Na nim rozsmarowac1/4 ciasta i na srednim ogniu usmazyc z obu stron na zlotobrazowy kolor.Na koniec przed podaniem oproszyc cukrem wymieszanym z cynamonem i udekorowac mieta