Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Omlet chrupiący

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 486

Na dużej patelni rozgrzać masło, włożyć drobno pokrajany boczek, podrumienić.

Omlet chrupiący

Składniki:

Omlet chrupiący

 

Sposób przygotowania:

Omlet chrupiący
Na dużej patelni rozgrzać masło, włożyć drobno pokrajany boczek, podrumienić. Następnie dodać pokrajaną w niezbyt drobną kostkę bułkę i podsuszyć ją rumieniąc. Mleko wymieszać z jajkami, dodać utarty ser i sól do smaku. Grzanki na patelni zalać jajkami, zmniejszając ogień. Postawić patelnię na płytce ochronnej i smażyć pod przykryciem 5 minut. Podawać z surówką ze świeżej, mrożonej, lub marynowanej papryki z brukselką lub marchewką z groszkiem.