KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Omlet hiszpański z ziemniakami na rukoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Fajny pomysł na śniadanie.

Omlet hiszpański z ziemniakami na rukoli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet hiszpański z ziemniakami na rukoli

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet hiszpański z ziemniakami na rukoli
Ziemniaki pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka. Rozgrzać dobry olej na patelni i smażyć ziemniaki z cebulą na średnim ogniu, tak by zmiękły i się zarumieniły. Gdy są miękkie, przestudzić. Jaja z mlekiem roztrzepać, dodać sól, pieprz, natkę, wymieszać z ziemniakami. Na patelni rozgrzać dobrą oliwę, wlać masę jajeczną, smażyć powoli , po kilku minutach patelnię przykładamy talerzem i obracamy omlet, smażymy kolejne kilka minut aż będzie zarumieniony. Omlet wyciągamy na talerz kroimy w równe kwadraty, wszystko układamy na udekorowany rukolą talerz. Omlet podajemy ciepły. SMACZNEGO.
Omlet hiszpański z ziemniakami na rukoli
jajka roztrzepać, dodać czosnek i mleko,
Omlet hiszpański z ziemniakami na rukoli
opieczone ziemniaki studzimy i odsączamy z tłuszczu,
Omlet hiszpański z ziemniakami na rukoli
smażymy omlet na złoty kolor z każdej strony,
Omlet hiszpański z ziemniakami na rukoli
gotowy kroimy i układamy na talerzu posypanym rukolą,