Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Omlet nadziewany kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne, sycące danie. Aha, żelatyna potrzebna nam jest do usztywnienia farszu - ponieważ bulion nie wyparuje nam całkowicie.

Omlet nadziewany kurczakiem

Składniki:

Omlet nadziewany kurczakiem

 

Sposób przygotowania:

Omlet nadziewany kurczakiem
Kurczaka pokroić. Grzyby, kapustę, dymki i połowę koperku posiekać. Że­latynę, po szczypcie papryki, soli i pie­przu wymieszać z 2 łyżkami wody. Olej rozgrzać, włożyć kurczaka, grzyby, ka­pustę i dymkę. Podsmażyć. Dodać bu­lion, żelatynę i posiekany koperek. Du­sić 8-10 min. Nadzienie przyprawić solą i pieprzem. Jajka roztrzepać z solą. Usmażyć oddzielnie 4 omlety. Każdy posmarować nadzieniem z grzybami, złożyć na pół. Udekorować resztą ko­perku