wioletta_koziel

wioletta_koziel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Omlet pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Troche inna, ale niezwykle smaczna propozycj podania jajecznego omletu...Polecam goraco!

Omlet pieczarkowy

Składniki:

Omlet pieczarkowy

 

  • 15 g masla;
  • 1 lyzka stolowa oliwy z oliwek;
  • 100 g pieczarek orzechowych lub bialych, pokrojonych w plasterki;
  • 50 g szpinaku;
  • 5 duzych jajek, lekko rozbeltanych;
  • 50 g startego sera cheddar

Sposób przygotowania:

Omlet pieczarkowy
Patelnie rozgrzac. Rozpuscic na teflonowej patelni maslo oraz rozgrzac oliwe z oliwek. Przez 4-5 minut podsmazyc pieczarki. Dodac szpinak i piec jeszcze przez okolo 1 minute. Odstawic na bok.Dodac jajka na patelnie, doprawic sola i pieprzem. Piec przez ok.4-5 minut na malutkim ogniu, az uzyskaja brazowy kolor na spodzie i beda miala scieta konsystencje. Rozrzucic pieczarki i szpinak oraz starty ser po wierzchu. Smazyc do czasu az ser sie stopi, jednoczesnie podwazajac omleta szpatulka. Omleta pociac w polowki i podawac z pieczonymi ziemniakami. Mniam!