blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Omlet po wiejsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!

Omlet po wiejsku

Składniki:

Omlet po wiejsku

 

  • plaster szynki lub bekonu
  • średni ziemniak
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 1/2 małej cebuli
  • 2-3 jajka
  • 1/2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Omlet po wiejsku
Szynkę lub bekon pokroić w malutkie paseczki. Cebulę obrać, posiekać. Ziemniak obrać, umyć, pokroić w niedużą kostkę. Masło rozgrzaćnapatelni,dodać ziemniak, smażyć mieszając, ażbę-dzie prawie miękki. Dodać cebulę, podsmażyć, dołożyć szynkę. Jeśli potrzeba, dołożyć odrobinę masła. Smażyć, aż szynka będzie przyrumieniona i chrupka. Jajka wybić do miseczki, dodać łyżeczkę natki, odrobinę pieprzu, ubić. Masęjajeczną wylać na patelnię, delikatnie zamieszać widelcem, zanim omlet zacznie się ścinać. Usmażony gotowy omlet wyłożyć na podgrzany talerz, posypać pozostałą posiekaną natką.