SUPERPRZEPIS

Omlet podwójnie jajeczny

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Omlet podwójnie jajeczny Więcej zdjęć (5)

Dietetyczny, podwójnie jajeczny omlet śniadaniowy

Składniki:

Omlet podwójnie jajeczny

 

  • 1 jajko gotowane
  • 1 jajko świeże
  • 1mała filiżanka mleka
  • 2 łyżeczki skrobii kukurydzianej
  • 1 cebulka ze szczypiorkiem
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 papryczki Snack Peppers

Sposób przygotowania:

Omlet podwójnie jajeczny
Jajko ugotowane obieramy z łupinki i kroimy w krążki. Do miseczki wlewamy małą filiżankę mleka, dodajemy 2 łyżeczki skrobii, mieszamy za pomocą trzepaczki. Wbijamy 1 jajko, doprawiamy solą i pieprzem, ubijamy intensywnie by wtłoczyć powietrze do masy jajecznej. Szczypiorek z cebulką kroimy w plasterki i dodajemy do masy, krótko mieszamy. Na patelni do naleśników rozgrzewamy 1 łyżeczkę oleju, wylewamy na patelnię jajeczną masę, układamy krążki jajek, przykrywamy pokrywka i smażymy na małym ogniu, tak by spód sie zarumienił a wierzchnia masa sie ścięła. Gdy omlet jest gotowy posypujemy starta połówka papryczki Snack Peppers, oraz doprawiamy solą i pieprzem. Omlet za pomocą łopatki zsuwamy na duży talerz i zajadamy ze smakiem:)
Omlet podwójnie jajeczny
Do miseczki wlewamy małą filiżankę mleka, dodajemy 2 łyżeczki skrobii
Omlet podwójnie jajeczny
Wbijamy 1 jajko, doprawiamy solą i pieprzem, ubijamy intensywnie by wtłoczyć powietrze do masy jajecznej.
Omlet podwójnie jajeczny
Szczypiorek z cebulką kroimy w plasterki i dodajemy do masy
Omlet podwójnie jajeczny
Spód powinien być zrumieniony a wierzch dobrze ścięty

Tagi:

jajko jajka omlet