mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Omlet portugalski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Świetna propozycja na śniadanie bądź kolację. Najlepsza na ciepło z sosem pomidorowym czy pieczarkowym:)

 Omlet portugalski Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet portugalski

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet portugalski
Szynkę pokroić w cienkie paski, żółtka utrzeć z wodą mineralną, solą i pieprzem. Z białek ubić pianę i połączyć ją z żółtkami, posiekanym czosnkiem i szynką. Dokładnie wymieszać. Na dużej patelni stopić masło, wylać przygotowaną masę, przykryć. Smażyć na małym ogniu, po czym odwrócić na drugą stronę i zrumienić.
 Omlet portugalski
Etap 1
 Omlet portugalski
Etap 2
 Omlet portugalski
Etap 3
 Omlet portugalski
Etap 4