klaryska

klaryska

Kucharz
[Przepisów: 5]

Książka Kucharska: Dania w stylu fit Hortex

Omlet szpinakowy z łososiem wędzonym i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, szybkie i dietetyczne danie, idealne nie tylko na śniadanie - świetnie sprawdzi się jako przekąska lub nawet lekki obiad w upalne dni.

Omlet szpinakowy z łososiem wędzonym i mozzarellą

Składniki:

Omlet szpinakowy z łososiem wędzonym i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Omlet szpinakowy z łososiem wędzonym i mozzarellą
Jajka ubić na puszystą masę, dodać rozmrożony szpinak (ok. 80- 100 g na porcję) i mleko. Dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Oliwę rozgrzać na niewielkiej patelni. Masę jajeczno- szpinakową wylać na patelnię i smażyć pod przykryciem przez kilka minut. Gdy wierzch się lekko zetnie, posypać omlet startą mozzarellą i smażyć jeszcze przez chwilę, aż mozzarella się rozpuści. Na omlecie rozłożyć wędzonego łososia, złożyć omlet na pół i wyłożyć na talerz. Smakuje wyśmienicie saute lub w towarzystwie sałatki. Polecam!